Tuesday, October 5, 2010

Ik ga verhuizen

Door de jarenlange aanhoudende wanprestatie’s van blog.com ga ik verhuizen.

Ik heb pogingen gedaan om bij blogger een blog aan te maken. En aanvankelijk ging het goed. Toen wilde ik bij het editen van een blogpost switchen naar html edit mode. Dat ging goed. Maar toen ik daarna weer terug wilde naar de visuele edit mode, kon ik niet ontdekken hoe dat moest. Ik zag geen knop of wat dan ook om dat voor elkaar te krijgen. Toen heb ik het hele blog weggegooid om het later opnieuw aan te maken. Hielp niet. Toen heb ik mijn google account (plm 1 uur oud) weggegooid en opnieuw aangemaakt. Bij het weggooien kreeg ik zeer vreemde bizarre, dreigende, Kafka-achtige vragen van een geheimzinnige juridisch karakter. Het voelde alsof je een potentiële fraudeur was. Iets van: alle gemaakte schulden of verplichtingen blijven op uw naam staan. Waar gaat dit over? Toen ik later met een nieuw account weer een blog wilde aanmaken moest ik nota bene via een mobiele telefoon het nieuwe account bevestigen (verify your identity). Daar heb ik voor bedankt. Dat ging me werkelijk te ver. Resultaat: ik kon geen nieuw blog aanmaken.

Toen ik iemand anders met een geldig google account vroeg een blog aan te maken met het adres van het blog dat ik zojuist had weggegooid (mijn voorkeursadres), kwam de mededeling: U kunt dit blog-adres niet gebruiken omdat het is weggegooid! Het komt er dus op neer, dat je een bestaand blog adres niet kunt gebruiken (logisch!), maar een niet-bestaand blog adres kun je ook niet gebruiken! Hoe krankzinnig wil je het hebben?

Ik zal het maar niet hebben over de policy van blogger om zelfs blogs zoals evolutie.blogspot.com  waar > 5 jaar niets mee gedaan is en wat kennelijk alleen als testje is gebruikt, te verzoeken om het vrijwillig vrij te geven. Blogger weigert zelfs iedere medewerking om dat soort dode blogs (maar wel met een mooi adres) op te ruimen, of zelfs maar een bericht te sturen.

U begrijpt het: van blog veranderen is niet eenvoudig!

Maandag 18 okt: Ondertussen is blog weer toegankelijk en begin te twijfelen of ik wel moet overstappen. Hoe lang gaat dit goed?

Posted by Gert in 07:48:53
Comments

8 Responses to “Ik ga verhuizen”

 1. dank voor de info. Werk is goed.

 2. Gerdien says:

  Blog doet er altijd zo lang over om te voorschijn te komen dat ik me altijd afvraag of het er wel is.
  Google is lastig: ik kan nu min of meer met blogger overweg, maar ik heb een Gmail die niet werkt. Ooit aangemaakt, jaar niet gebruikt, wachtwoord vergeten: geen enkele methode om er weer bij te komen. Een groot nadeel van Gmail en blogger is dat je nooit bij een mens uitkomt met je vraag, wat je ook probeert op internet. Google heeft kennelijk veel te veel diskruimte. Misschien een brief op papier sturen? Blogger heeft ook de neiging te zeggen dat ‘dit account niet bestaat’ als je te snel achter elkaar klikt.
  Dus,
  Name: DE Coninck Ananda
  Location: mechelen, antwerp, Belgium
  Zou je evolutie.blogspot.com op een of andere manier vrij willen geven?

 3. Gert Korthof says:

  OK, dank Gerdien.
  Het is je gelukt om een commentaar toe te voegen!
  Iemand die 5 jaar zijn blog niet gebruikt heeft, zou die nog in staat zijn om in te loggen
  en het blog weg te gooien? weet iemand na 5 jaar zijn password nog?
  Een comment op het blog invullen? Je gaat niet 5 jaar lang iedere dag kijken of er nieuwe comments zijn als je 5 jaar niets gedaan hebt met je blog. Zou alleen effect kunnen hebben als ze email notificatie van nieuwe comments heeft. Maar dat is te proberen. Kost niets.
  Overigens had ik in eerste instantie gertkorthof.blogspot.com aangemaakt. Maar dat kon ik
  dus een tweede keer niet meer doen, nadat ik het weggegooid had.

  Na enige nadenken ziet het er tamelijk hopeloos uit: als je haar nu via een comment, mail, telefoon, brief of facebook probeert te benaderen: na 5 jaar zal ze inlognaam+wachtwoord niet meer herinneren, en zal ze niets kunnen doen. Als je niet kan inloggen kun je het blog niet deleten. Nieuw wachtwoord aanvragen? mogelijk als je de accountnaam nog weet… + moeite doen…

 4. Gerdien says:

  Ik moet vreselijk lang wachten totdat je pagina verschijnt, en wee heel lang wachten voor de comments.
  Google’s blogspot is ook wennen, maar wel sneller. Wired Science is er ook.

 5. Gert Korthof says:

  Wired Science is dat een blog?

 6. Hallo Gert,

  Op de site van web-log.nl staat dat de huidige eigenaar van de firma web-log.nl volgend jaar juni de stekker eruit trekt. Web-log.nl moet dus een ander onderkomen zoeken. Het is dus de vraag of alle web-log.nl-blogs (waaronder de mijne) zullen blijven. Voorlopig lijkt me dat dus ook geen optie.

  Is het niet veel handiger voor jou om met (gratis!) wordpress een blog/website te maken, en via een hostingbedrijf met een eigen domeinnaam (bijvoorbeeld “evolutieblog.com/nl”) een nieuwe blog te maken? Je kunt dan op je huidige blog gewoon aangeven, wanneer het zover is, dat je blog verhuisd is. Mensen zullen je dan prima kunnen vinden. Bovendien kun je dan het hostingbedrijf direct verantwoordelijk stellen als je blog uit de lucht is (en dat kun je met een gratis weblog zoals van Blog.com niet). Je hebt in dat geval vrijwel alles direct in de hand. (Ik zit zelf bij Flexwebhosting, en die levert al jaren prima service! Zij regelen ook de aanvraag van de domeinnaam.) Kost je enkele tientjes per jaar, maar dan heb je ook wat. Ik kan regelmatig niet op je huidige blog komen of het laden ervan duurt een eeuwigheid, dus dit is geen doen meer, dunkt me.

 7. Gert Korthof says:

  Bedankt, Taede, voor de waarschuwing! Ik zat inderdaad te denken aan web-log…

 8. Lucas says:

  Evenals Taede zou ik wordpress aan willen raden. Je kunt wordpress op een eigen domein installeren, of via wordpress zelf (net zoals blogger en evolutie.blog.com). Kijk voor meer informatie hier: http://nl.wordpress.com/

  De naam ‘evolutieblog’ is nog vrij op wordpress, kijk bijvoorbeeld hier:
  https://en.wordpress.com/signup/?new=evolutieblog

  Succes!